Effe Kletsen met Siem Oosterhof

Miranda Gashi
Wellicht ken je hem nog als barman van TAC, of heeft hij je kip klaargemaakt bij Kelderman en van Noort. Misschien ben je ooit per ongeluk bij zijn evenement Boolin in de moshpit belandt of draag je een van zijn t-shirts. Het kan allemaal. Eén ding is zeker: Waar cultuur is, is Siem. Voor Effe Kletsen ging dit schattige snoetje op de foto in zijn atelier en beantwoordde deze creatieve duizendpoot een aantal vragen.
Miranda Gashi | 26.01.2022
Waar ben je op dit moment allemaal mee bezig?
Op dit moment is mijn houvast toch wel mijn studie. Ik zit in het tweede jaar van Design Academy Eindhoven (DAE). Dat zie ik als een speeltuin waarin ik lekker kan experimenteren. Verder zijn het vooral losse projecten, zo ben ik een soort lookbook met 3D-scans aan het maken voor ontwerper Teun Zwets en t-shirts aan het ontwerpen voor het Effenaar-barteam.
Siem, vertel, wat houdt Boolin nou eigenlijk in?
Boolin is een collectief dat ooit is ontstaan vanuit het gemis naar hiphop evenementen die ‘onze’ muziek draaien. Met ons bedoel ik Maikel, Noa, Luuk, Jeannot, Biek, Simon, Kris en ik. Deze namen wil ik wel echt genoemd hebben. Zonder hen zou dit er niet zijn geweest. We zijn begonnen onder de vleugel van Biki90 en inmiddels is het uitgegroeid tot een vaststaand collectief. Zo hebben we diverse uitstapjes gemaakt met ons dj-team naar festivals, en hebben we shirts gemaakt in samenwerking met Eindhoven based kledingmerk Teams Up.
MirandaGashi_SiemOosterhof_2
Waardoor krijg jij zin in de toekomst?
Als dingen lukken. Wanneer ik een project heb afgerond ben ik enthousiast over de mogelijkheden die daaruit kunnen ontstaan. Ook als ik mensen toffe dingen zie doen motiveert mij dat om te groeien. Er is nog zoveel te ontdekken, de wereld is nog zo groot en mijn leven lijkt nog zo klein.
Wat is een recent project waar je nou echt trots op was?
Sowieso de laatste editie van Boolin in het Stroomhuis, die was keihard. Dit was een samenwerking met Hit The City tijdens DDW. Met op de line-up Bokoedro, Nelcon, Big Boy Shyt (BBS), FFLean, Spacekees en Jong Louis.
Op het moment dat de deuren opengingen, zaten we al binnen een halfuur op de maximale capaciteit. Opeens was iedereen die er moest zijn, de backstage zat helemaal vol (daar heb ik achteraf ook gezeik mee gehad). Mensen maakten nieuwe connecties waar samenwerkingen uit zijn ontstaan. Het is leuk om daar een steentje aan bijgedragen te kunnen hebben. Patrick (Spacecadet Pat) heeft alles opgenomen. Wat vet was om terug te zien omdat ik tijdens het evenement te druk was met shit fixen.
Ben je een honden- of kattenmens?
I like dogs man for real man, later I have a dog, middelgroot en noem ik ‘m Ralphie. Dan ga ik casual door de stad lopen met die hond. Ik hou ook wel van katten, maar ik heb het idee dat ik een rare band met ze heb. I know they like me, but they dont like me.
Vertel over je T-shirt! Wat staat erop?
Ik werd laatst 24, en in de eerste instantie wou ik een groot feest geven. Voor de genodigden had ik een t-shirt gemaakt als dank voor het zijn in mijn leven. Op de foto zelf was ik 5. Die dag kreeg ik voor het eerst een suikerspin en uit enthousiasme rende ik tegen een tafel aan. Vandaar het blauwe oog.
Wat zet je op tijdens het douchen?
De 101 sessie van Ronnie Flex uit 2014. En Steel Pulse, een reggae band.
Hoe ziet je ideale vrije dag eruit?
Er zijn zoveel ideale dagen, maar het komt erop neer dat ik met mensen ben van wie ik hou. Avontuurlijk, dingen doen die je niet verwacht maar die wel leuk zijn.
Welke artiesten van Nederlandse bodem moeten we in 2022 volgens jou in de gaten houden?
Sowieso Nelcon, hij gaat hoog. Bobby van rapgroep BBS. En Noa Rodriguez, ik zie hem ook.
Welk advies geef je aan jonge mensen aan het begin van hun creatieve carrière?
Doe het gewoon. Twijfel niet teveel en durf fouten te maken. Verzamel mensen om je heen waarmee je ergens naartoe kunt werken. Het kan zeker ook alleen, maar samen is het leuker en zo hoef je niet alle lasten in je eentje te dragen.
MirandaGashi_SiemOosterhof_3
Wat ga jij in jouw leven hetzelfde doen als je ouders?
Ik heb veel respect voor mijn vader. Hij komt uit de creatieve wereld en is altijd fotograaf geweest. Later ging hij lesgeven aan het CKE en belandde uiteindelijk als sociologie docent. Dat zou ik ook zo willen, creatieve dingen doen tot ik 35 ben en daarna kids motiveren om ook het beste uit zichzelf te halen, zoals mijn vader dat ook deed. Maar eerst wil ik nog rijk worden voor de fam.
In ‘Effe Kletsen’ ga ik iedere week langs bij mensen uit de muziekindustrie die me inspireren. Gewapend met een analoge camera en vragenlijst, leer ik ze van dichtbij kennen. Stay tuned voor meer slappe zever, inspirerende verhalen en mooie koppen. Next up: de creatieve breinen achter collectief ‘Handshake’!

LEES VERDER