Effe Kletsen met Pxrple Jazz

Miranda Gashi
PXRPLE JAZZ weet je met haar sound mee te nemen naar hogere sferen. De invloeden uit oude soul en alternatieve R&B in combinatie met donkere beats resulteren in een eclectisch, verfrissend geluid die je zelden hoort in Nederland. Quirky by nature; glow by golden hour.
Miranda Gashi | 03.03.2022
MirandaGashi_PxrpleJazz3
Foto: Miranda Gashi | PXRPLE JAZZ
Wie ben je en wat doe je?
Mijn naam is PXRPLE JAZZ, ik ben een all-round artiest. Ik maak muziek, zing, schrijf mijn eigen nummers, creëer visuele concepten. Daarnaast werk ik ook als model en voice-actrice. Als je naar mijn live shows komt kijken, kan je een hele experience ervaren met muziek, dans en visuals.
Zijn er thema’s die je laat terugkomen in je werk?
Yes, ik creëer mijn muziek vaak vanuit een mood, inspiratie, alter ego of als uitlaatklep. Thema’s als mental health, jezelf kunnen zijn, (artistieke) vrijheid vind ik erg belangrijk.
Denk je dat de thema’s in jouw muziek de gemiddelde Nederlander ook aanspreekt?
Zeker! Ik heb uptempo muziek met luchtige, vrolijke thema’s om lekker op los te gaan of bij te chillen en diepe/ rustige muziek om bij weg te dromen. Mijn muziek is erg divers en de thema’s waar ik over zing is voor veel mensen herkenbaar, en juist een inspiratie.
MirandaGashi_PxrpleJazz2
Foto: Miranda Gashi
Welke artiesten moeten we volgens jou in de gaten houden?
Bree Runway, Greentea Peng, Romeo + Juliet, Aupinard, Yade Lauren, Tems, Cleo Sol, Moses Sumney, FKA Twigs, Sopico, DEAN, Sofiane Pamart, Nemahsis, Remi Wolf, Amaarea, Tierra Whack, Alewya, WILLOW, Maneskin.
Kun je goed tegen je verlies?
Ja, ik ben erg down to earth.
MirandaGashi_PxrpleJazz1
Foto: Miranda Gashi
Heb je aanraders op het gebied van film, kunst, websites, boeken, theater, series, noem het op?
Duh, ga allemaal anime kijken. Anime is life. En support kunst! Ga spontaan naar een expo, verras je geliefde/ vrienden/ moeder met een avondje uit naar een theatershow, koop een comic/ boek bij een lokale boekenwinkel. Check hoe je artiesten kan supporten.

Boeken: The Chaos of longing – K.Y. Robinson, F*ck No – Sarah Knights en A Brief History Of Time – Stephan Hawkings.

Zipcy is een van mijn favoriete illustrators. Ze is een Koreaans en haar kunst maakt me altijd rustig, het geeft een warm, intiem en thuis gevoel. En voor mijn die hard otaku’s: check MyAnimeList, daar kan je heel overzichtelijk bijhouden welke anime’s je hebt gezien (website en app versie). Als je graag Manga/ Manhwa leest check Tappytoon en Manta app.
MirandaGashi_PxrpleJazz4
Foto: Miranda Gashi
Oké stel je voor: dieren kunnen praten. Welk dier zou het meest rude zijn?
MUGGEN! Ik weet niet wat er in het afgelopen jaar met ze is gebeurd maar ze hebben echt geen respect en vallen je zomaar aan, het zou wel funny zijn als ze zouden kunnen praten.
Welk dier zou je zelf willen zijn? En waarom?
Een katachtige: eten, kroelen in de zon, flexibel bewegen en 9 lives.
Welke cheat codes/life hacks gebruik jij in het dagelijkse leven?
Luister naar je intuïtie, en zorg dat je je huis netjes en geordend houdt.
PXRPLE JAZZ – DARK PARADISE
Wat mogen we in de toekomst verwachten van PXRPLE JAZZ?
Meer muziek, een EP, een eerste videoclip en vooral veel verrassingen dus stay tuned!
Heb je nog tips die je mee wil geven aan de youth?
Geloof in jezelf! Laat je door niemand tegenhouden om te zijn wie je wilt zijn of je dromen/ doelen te realiseren. Luister naar je intuïtie en wees lief voor elkaar, ook al is iemand anders dan jij.
PXRPLE JAZZ is onderdeel van MusicHub Brabant en wordt begeleidt door Effenaar-coach Steffi Blonk. Lees meer over PXRPLE JAZZ op de website van TalentHub Brabant.
In ‘Effe Kletsen’ ga ik iedere week langs bij mensen uit de muziekindustrie die me inspireren. Gewapend met een analoge camera en vragenlijst, leer ik ze van dichtbij kennen. Stay tuned voor meer slappe zever, inspirerende verhalen en mooie koppen. Volgende maand een speciale artiest die zal spelen tijdens de Effenaar Weekender.

LEES VERDER